Dani turizma 2018. u Svetom Martinu na Muri – Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri

Dani turizma 2018. u Svetom Martinu na Muri

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU MULTIMEDIJALNE ETNOGRAFSKE ZBIRKE U ŽABNIKU
20. lipnja 2018.
Predstavljen projekt ‘Med dvemi vodami’, turistička ponuda Međimurja postat će atraktivnija
19. srpnja 2018.

Dani turizma 2018. u Svetom Martinu na Muri

I ove je godine Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji s Općinom Sveti Martin na Muri, s udrugama s područja općine i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije i HTZ-a po 49. put po redu organizator uspješne manifestacije Dani turizma 2018. U bogatom programu, koji se održava od 8. srpnja sve do 26. kolovoza 2018., svatko može pronaći nešto za svoj gušt. Pogledajte što je na repertoaru! 

Zabavite se uz klape, Zsa ZsuScifidelity Orchestra i Magazin 

Volite li klape, već u prvom tjednu moći ćete uživati u pjesmama Klape Iskon (14. 7.) u organizaciji NK Polet na nogometnom igralištu u Svetom Martinu na Muri, a na središnju proslavu nam stiže Klapa Maslina i Rangers bend (12. 8.) u organizaciji NK Bratstvo na nogometnom igralištu u Svetom Martinu na Muri i uz potporu Turističke zajednice. Situacija će se zagrijati 28. 7. kada nastupaju Zsa ZsaScifidelity OrchestraGenovaHipnoza i Bijela laž u organizaciji Savjeta mladih na Izletištu Goričanec i uz potporu Turističke zajednice i Općine. Za one koji uz glazbu vole i zaplesati, 11. 8. imaju priliku čagati do jutra jer tada nastupaju Aktiv band i legendarna grupa Magazin u organizaciji NK Poleta na nogometnom igralištu u Svetom Martinu na Muri i potporu Turističke zajednice i Općine. U Termama Sveti Martin svoj vrhunac doživjet će i popularni festival elektronske glazbe Forestland na After Forestland Beach Partyju 17. 8.  

Dominik Padarić i ove godine svojim nepogrešivim tonovima uljepšat će blagdan Velike Gospe i omogućiti Vam da pod zvjezdanim nebom na neklasičan način uživate u klasičnim tonovima.  Dan uoči  blagdana će se u 20,30 sati, odnosno nakon Svete mise, održati procesija s kipom Majke Božje do župnog dvora, a na dan Velike Gospe u 11 sati na župnom dvoru bit će svečana koncelebrirana Sveta misa (15. 8.) u Svetom Martinu. Osim Murakona, festivala suvremene poezije kraj Mure 4. 8. u suorganizaciji s idejnim začetnikom Zlatkom Kraljićem, hrvatskim i slovenskim književnikom, na središnjoj proslavi Dana turizma 12. 8. nakon Svete mise u 10 sati na župnom dvoru predvođena vlč. Ivanom Hercegom održat će se tradicionalna Povorka starih običaja i zanata koju će voditi zabavni Drele, a bit će posvećena dragoj Uršuli Kočila – EržikiPozivamo Vas i na Međunarodni susret umirovljenika u organizaciji Udruge umirovljenika Sveti Martin 11. 8. na igralištu NK Polet od 15 sati. Dana 16. 8. u organizaciji Likovne Republike otvara se međunarodna izložba u galeriji u centru Svetog Martina.  

Sportski početak 

Prvi događaji sportskog su karaktera, pa se tako 8. srpnja na terenima NK Bratstva u Jurovcu održava seoski turnir, a 13. – 14. 7. odvija se Međunarodni turnir prijateljstva na igralištu NK Poleta u Svetom Martinu na Muri. 18. 8. je  nogometni turnir Škole nogometa. Uključite se kao aktivni sudionici ili navijači i zabavite se s obitelji i prijateljima.  

Za ljubitelje pješačenja Udruga voćara, vinogradara i povrtlara organizira već tradicionalni pohod po kletima 4. 8. godine od 15 sati.  

Za sve ljubitelje ribolova, nakon što su staze uređene za Svjetsko ribolovno prvenstvo, u Žabniku ŠRD Čikov organizira tradicionalni Ribički selski kup.  

UHVDR Sveti Martin na Muri povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti će u 7,30 nakon Svete mise za domovinu i hrvatske branitelje položiti vijenac i upaliti svijeće ispred spomen ploče poginulim braniteljima. 

Zaljubljenici u oldtimer vozila ih mogu razgledati 11. 8. kod Mlina na rijeci Muri od 16 sati. 

Klapske pjesme uz pečenog vola 

Nakon sportskih događanja, 14. 7. u Međimurje dolazi Klapa Iskon koja će svojim umijećima začiniti pečenog vola koji je taj dan na meniju. Uz dobru međimursku kapljicu i dalmatinske pjesme, ljeto na Danima turizma u Svetom Martinu na Muri postaje savršeno.  

Dana 25. 8. pridružite se postavljanju „klopoteca“ u vinskoj kući Hažić, a 26. 8. uživajte u pjesmama u izvedbi „Mladih nada našeg kraja“ u organizaciji HKUU Sveti Martin u Termama Sveti Martin.  

Svake godine u srpnju i kolovozuSveti Martin na Muri postaje meka dobre zabave i raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u Međimurju. Dani turizma 2018. otvaraju vrata svima željnima dobre zabave i druženja. Dođite u Sveti Martin na Muri i zabavite se!  

Dani turizma 2018. detaljan program