Krampuslauf – Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri
Do slijedećeg Krampuslaufa preostalo je još
00

dana


Krampuslauf u Svetom Martinu na Muri

Svetomartinski krampuslauf
Udruga Svetomartinski krampusi u suradnji s Turističkom zajednicom i Općinom Sveti Martin na Muri organiziraju svake godine u prosincu Svetomartinski krampuslauf, priredbu koja okuplja srodne udruge i društva iz domovine i regije te svake godine privlači sve više i više posjetitelja. Svake godine centrom Svetog Martina na Muri prolazi povorka dlakavih mitskih stvorenja. Krampusi su se trudili sa svojim strašnim maskama utjerati strah u kosti, a uspjeli su izazvati salve smijeha. Posjetitelji su oduševljeni viđenim te koriste priliku kako bi sa strašnim krampusima ovjekovječili trenutak pred objektivom.
Trajanje dana turizma
Krampusi dolaze iz Austrije i susjedne Slovenije, to jest iz država u kojima tradicija Krampuslaufa seže u daleku prošlost. Sveti Martin na Muri svake godine dokazuje kako ni Hrvatska ne zaostaje u tom području.
U posljednjem krampuslaufu sudjelovale su ekipe iz...
Mimohod su predvodili Svetomartinski krampusi, a od domaćih snaga tu su još bili Goričanski parkeljni i Štrigovski parklini. Od ostalih skupina sudjelovali su: Koranti Rogoznica, Auhirsch Pass, Schlössl-Pass Mogersdorf, Goaß Deifen, Godeške hudobe, Silenthelldevils, Höllenteufel Ludmannsdorf, Perchtengruppe Tallach „RoteTeufel“, Grafensteiner Teufelchen, Penker Bergteufln, Otterthaler Windlochteifln, D’Rotzbuam, Lichtmess Teifl’n, Brucker Schlossbergteifln, Zerberus Pass, Schworznbochteifln, Lichtenworther Klachlteufeln, BFB Römerteufeln, Hirschwanger Hollenteufel i Kreuzwegteifl Mitterdorf.