„MARTINJE“ U SVETOM MARTINU NA MURI – Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri

„MARTINJE“ U SVETOM MARTINU NA MURI

POZIV na sudjelovanje na MARTINJU U SVETOM MARTINU NA MURI 09. STUDENOGA 2019.
27. rujna 2019.
[FOTO] Gulašijada 2019.
13. studenoga 2019.

„MARTINJE“ U SVETOM MARTINU NA MURI

Hrvatske tradicije slavljenja Sv. Martina biskupa imaju svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra prema Rješenju koje je ove godine izdalo Ministarstvo kulture. Upravo stoga, željeli bismo Vas pozvati na našu manifestaciju „Martinje u Svetom Martinu na Muri“ koja će se odvijati od 03. studenog do 11. studenog 2019. godine. I ove godine bit će pregršt raznih aktivnosti i događanja.

Uz podosta vjerskih događanja (misa zahvalnica, Martinske procesije, svečane koncelebrirane svete mise), bit će tu i predstavljanje izložbe „Povratak u Sveti Martin na Muri“ te promocija filma o Župi Sveti Martin na Muri. Veseli i uvijek pun mirisa i okusa bit će 09. studeni, kada se kuha tradicionalni Martinski vinski gulaš uz prezentaciju proizvoda svetomartinskih OPG-ova i OPG-ova susjednih općina.

Za dobru atmosferu brinut će TS Kumovi i Svetomartinski Vajnček, a proglasit će se i najbolje vino te izvršiti obred tradicionalnog krštenja mošta u vino. Na samo Martinje, 11. studenog, kad je i Dan Općine Sveti Martin na Muri, održat će se tradicionalni blagoslov vina, uz podjelu besplatne pečene guske i kestena.

U 17 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri, a nakon toga koncert Etno Dua Gordane Lach i Željka Grahovca uz ugodno druženje u centru Svetog Martina na Muri.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u Svetom Martinu na Muri u slavlju Martinja, te da ga proslavimo u što većem broju i u što većem veselju.