Brod na muri – Turistička zajednica općine Sveti Martin na Muri

Brod , skela na rijeci Muri u Žabniku

Jedan od načina prelaska Mure koji se koristi još i danas – Brod na Muri. Naši preci uz Muru su se bavili poljodjelstvom pa su obrađivali oranice i pašnjake preko Mure. Danas “brod na Muri” u prekrasnom prirodnom okruženju nudi prostor za obiteljske piknike, susrete poslovnih partnera, te nudi ugostiteljsku ponudu prema narudžbi.

Isto tako daje posebnu čar šetnja mostom preko mure, koji se nalazi u neposrednoj blizini skele. Da bi bilo još romantičnije preporučamo šetnju navečer, a za opuštanje možete koristiti mnogobrojne klupe koje su postavljene uz uređenu obalu Mure.

Rijeka Mura sa svojim rukavcima pruža savršen dom raznim životinjama kao i velikom broju raznih riba. Pa tako i ljubitelji ribolova uz najavu SRD Čikov dolaze na svoje.

Etnografska zbirka na adresi Žabnik bb otvorena je prema prethodnoj najavi u turistički ured svakim radnim danom od 8 do 15 sati (nazvati u Turistički ured 040 868 619), a moguće i kasnije uz raniju najavu. U terminu 01.04.-31.10. zbirka je otvorena subotom i nedjeljom od 15:00 do 17:00h. U terminu 01.11.-31.03. zbirka je otvorena samo prema prethodnoj najavi u Turistički ured. Cijena ulaznice za grupu odraslih (minimalno 20 osoba) je 20 kn, a za grupe studenata, umirovljenika i učenika je 12 kn. Pojedinačna cijena za odrasle je 25,00 kuna, a za studente, umirovljenike i učenike 15,00 kuna.

Brod_na_Muri_4