3. Gorički trail
18. kolovoza 2020.
SVJETSKI DAN TURIZMA U SVETOM MARTINU NA MURI
22. rujna 2020.

8. tradicionalno postavljanje mistera Klopotana

8. tradicionalno postavljanje mistera Klopotana, ovaj put na malo drugačiji način u Jurovčaku u Izletište “Vinska kuća Hažić”
Mjesec kolovoz je vrijeme postavljanja klopoteca i to najčešće na blagdan Sv. Bartola, 24. kolovoza, koji označava početak dozrijevanja grožđa. Klopotec je postao naša gornjomeđimurska etnološka znamenitost, a ove vegetacijski ranije vinogradarske godine čuti ćemo ga u vinogradima sporadično sve do sredine listopada kada će vjerojatno završavati berbe kasnijih sorti grožđa.
SUBOTA: 22.08.2020. 10:00-22:00 h
Klopotec se demontira nakon završetka berbe, a posljednji utihne uoči Martinja. Neposredno prije dana Sv. Bartola, u subotu 22. kolovoza u 19 sati slavimo podizanje klopoteca uz međimursku glazbu i specijalnu ponudu kolača i vina Vinske kuće Hažić.
Okupljanje cijeli dan, jedemo mamine slatke specijalitete, ali i slane. Klopotec će već klopotati, jer će ga tata pripremiti za rad. Nadajmo se da će mu lagani vjetar biti od pomoći. U ️19:30h projiciramo na platnu film prave vinske tematike, a vi se smjestite ili na dekici na travi ili za stolom na terasi, sve ovisno o vremenskim uvjetima koji će nadamo se biti povoljni, uz čašicu vina (ili bocu) i uživajte pod vedrim zvjezdanim nebom. Za svaki slučaj ponesite jaknicu, kazali su iz Vinske kuće Hažić.
Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja