Skelarska kuća, Sveti Martin na Muri

Interpretacijski centar “Skelarska kuća“ zamišljen je kao ulazna polazna točka na područje zaštićenog krajolika rijeke Mure u Svetom Martinu na Muri, pojasnio je direktor Turističke zajednice Sveti Martin na Muri David Novinščak. Sveti Martin na Muri u zadnjem desetljeću razvio se u jedno od najvećih gospodarskih i turističkih središta Međimurja te u prepoznatljivu destinacija aktivnog odmora i kvalitetnog života koja može ponuditi različiti spektar turističkih resursa, atrakcija i proizvoda.


2005. godine rekonstruiran je ploveći Mlin na Muri, koji je danas prepoznatljivi turistički brend zajedno sa skelom u Žabniku, a u toku je i rekonstrukcija skele uz Skelarsku kuću. Dosadašnji napori i suradnja lokalne zajednice, Općine i Međimurske županije, rezultirali su povećim ulaganjima u javnu turističku infrastrukturu izgradnjom Mlinarske kuće i grunta, obnovom tradicijskog mlina te izgradnjom poučne pješačko-biciklističke staze „Svetomartinska Mura“ koja je obuhvatila sve postojeće prirodne, kulturne i tradicijske vrijednosti ovog područja. „Tradicija nas je naučila da su mlinarstvo i skelarstvo bile ključne djelatnosti i ako išta treba sačuvati od zaborava i prenositi na sljedeće generacije to su upravo vrijednosti koje čine naš identitet i našu kulturu".

Info

Radno vrijeme
Ponedjeljak: 07:00 - 15:00 h
Utorak: 07:00 - 15:00 h
Srijeda: 07:00 - 15:00 h
Četvrtak: 07:00 - 15:00 h
Petak: 07:00 - 15:00 h
Subota: zatvoreno
Nedjelja: zatvoreno
Besplatan Wifi
Mlinarska kuća pokrivena je besplatnim Wifi signalom HOTSPOT_CROATIA
BROŠURA
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja