Noć muzeja u Centru za posjetitelje Žabnik – Mlin na Muri
27. siječnja 2023.
FAŠEJNSKA POVORKA U SVETOM MARTINU NA MURI
18. veljače 2023.

Održana 3. Noć muzeja u Centru za posjetitelje Žabniku

U pomalo mističnom ali i romantičnom ozračju uz šum rijeke Mure i žubor mlinskog kola na najsjevernijoj točci Republike Hrvatske u Žabniku, održana je 3. Noć muzeja. Iznenađujuće velik broj posjetitelja mogao je uživati u Centru za posjetitelje i biti na trenutak mlinar i kroz 3D film doživjeti sve njegove strahove, razmišljanja i spoznaje s kojima se susretao ali i isprobati i vidjeti neke od alata kojima se služio u svom poslu.

Poseban doživljaj bila je i noćna vožnja skelom na rijeci Muri koja je za tu prigodu bila osvjetljena vatrom na drva, upravo na način kako su se nekada grijali naši mlinari i skelari. Za prekrasan ugođaj u cijelom prostoru Centra za posjetitelje u Žabniku, pobrinuli su se direktor Turističke zajednice David Novinščak, koji je u svojstvu mlinara bio prezentator i voditelj te Dejan Krajačić kao skelar koji je sve posjetitelje provozao skelom s jedne na drugu stranu rijeke Mure. Unatoč prohladnom vremenu uz maglicu iznad rijeke Mure neki od posjetitelja možda su ugledali i Mursku deklu koja je prema legendi zavodila muškarce i pozivala ih k sebi u rijeku.

 

U davnijim vremenima bilo je dosta utapanja u rijeci Muri pa upravo ta utapanja neki povezuju sa Murskom deklom. Kako bilo da bilo 3. po redu Noć muzeja u Centru za posjetitelje u Žabniku protekla je doista u prekrasnom ozračju.

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja