Tradicija i umijeće skelarenja u kontinentalnoj Hrvatskoj proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom i upisana u Registar kulturnih dobara RH.
20. ožujka 2024.
Danas smo u Svetom Martinu na Muri imali jedinstvenu priliku svjedočiti oživljavanju stare tradicije skelarenja na rijeci Muri
3. travnja 2024.

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva kubura Višnjica” – započeto dugom tradicijom bivšeg župnika naše župe preč. Ivana Hercega koji je po 20 put blagoslovio i vodio današnju svečanost!

U dobroj suradnji i sadašnjeg župnika vlč. Mladena Gorupića i vlč. Ivana Hercega, Općine i g. Stanka Petkovića iz Žabnika kao člana kuburaškog društva, nastavljena je dobra suradnja kao i očuvanje te tradicije!
Veseli kuburaši iz Višnjice izveli su pucanj u centru Svetog Martina na Muri, dok su u 16:00 sati posjetili Mlin na Muri – Centar za posjetitelje Žabnik, a u 17:00 sati možete ih čuti kod Skelarske kuće.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja