Apartmani Terme Sveti Martin
1. svibnja 2022.
Sveti Martin na Muri oduševio zabavnim prvomajskim vikendom
2. svibnja 2022.

Uz prekrasan krajolik rijeke Mure održana 3. najsjevernija hrvatska utrka “Svetomartinska Mura”

Govorimo li o savršenoj destinaciji za odmor u prirodi, Sveti Martin na Muri je zasigurno na vrhu ljestvice i to iz nekoliko razloga. Upravo je naselje Žabnik koje se nalazi u Općini Sveti Martin na Muri najsjevernija turistička točka Republike Hrvatske, a da nije samo to, potvrđuje i činjenica o brojnim projektima koji su na tom području realizirani.

 

Sve je započelo s izgradnjom turističkog mlina na rijeci Muri koji je danas među najvećim atrakcijama Međimurja, nakon toga izgradnjom Mlinarske kuće koja govori o životu mlinara na Muri, labirinta ljubavi, kao i izgradnjom Skelarske kuće koja svima približava djelatnosti u životu jednog međimurskog skelara. – govori nam David Novinščak, direktor Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.

– Utrka koju smo danas trčali prolazi kroz eko-turističku poučnu pješačko-biciklističku stazu “Svetomartinska Mura” koja je uređena za šetnju, bicikliranje, ribolov i druge rekreativne aktivnosti prilagođene svim dobnim skupinama. Duž same staze postavljeno je 20 edukativnih tabli koje poučavaju o rijeci Muri, njenoj važnosti kroz povijest i bioraznolikosti koja se nalazi uz nju. Uz šetnju kroz nedirnutu prirodu u dužini od skoro 5 km, ova poučna staza nudi i mnoštvo zanimljivih podataka o prirodnoj i tradicijskoj baštini prostora značajnog krajobraza rijeke Mure.

Tu je i riječna skela, plovilo koje s jedne na drugu riječnu obalu prevozi ljude i vozila, a bez motora, jedara ili vesala. Nova turistička atrakcija destinacije Sveti Martin na Muri na jednom mjestu implementira prirodne, kulturne i društvene vrijednosti područja uz rijeku Muru i gornjeg Međimurja, a posebice Općinu Sveti Martin na Muri, kako u smislu edukacije kroz objektivnu i vidljivu stvarnost prolazeći kroz, i uz, stari i novi tok rijeke Mure gdje posjetitelj sve te vrijednosti mogu vidjeti u jednoj zaokruženoj cjelini od gotovo 5 kilometara popraćenih edukativnim tablama te prirodnim sadržajima koje ovo jedinstveno područje nudi, tako i u smislu rekreacije i mogli bi reći ‘odmora za dušu i tijelo’ što je u ova izazovna vremena od posebne važnosti.

Ovom uređenom stazom dobila se mogućnost organizacije najsjevernije utrke Hrvatske čiji je suorganizator, uz Općinu Sveti Martin na Muri, i Atletski klub Međimurje. Po mnogočemu ovo je jedinstvena utrka jer prolazi kroz prirodne pejzaže koji su uz natjecateljski duh utrke jedna dodana vrijednost svim sudionicima. – ponosno je istaknuo Martin Srša, načelnik Općine Sveti Martin na Muri.

 

U nastavku donosimo samo djelić atmosfere zabilježen fotoobjektivom, dok video utrke stiže uskoro.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja