Ponovno otvorenje bunara kod Skelarske kuće
1. rujna 2023.
Centar za posjetitelje Žabnik ulazi u program certificiranja za Good Travel
13. rujna 2023.

ODLIČNI REZULTATI TURISTIČKOG PROMETA U DESTINACIJI SVETI MARTIN NA MURI

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima u Općini Sveti Martin na Muri je od siječnja do 12. rujna, odnosno tijekom prvih osam mjeseci ostvareno 43 380 dolazaka 110 244 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 6,28 posto u dolascima i 5,75 posto u noćenjima, dok navedeno u odnosu na 2019. predstavlja 1,51 posto manje tj. skoro izjednačenje rezultata.

Najviše noćenja ostvarili su domaći gosti iz Hrvatske (51,82%), a zatim slijede gosti s tržišta Slovenije (19,00%), Poljske (7,61%), Njemačke (3,65%), Austrije (2,49%), Slovačke (1,61%) te Mađarske (1,51%), a gledano prema turističkim objektima najviše je noćenja ostvareno u Hotelu Terme Sveti Martin (49,34%), Apartmanima Terme Sveti Martin (38,80%), privatnom smještaju – apartmani i kuće za odmor (11,07%) te Vinskom kampu Hažić (0,79%).

Turistički promet ostvaren u samoj špici sezone, odnosno u srpnju i kolovozu potvrđuje uočene trendove prema kojima naši gosti ostvaruju više dolazaka, ali se pritom zadržavaju nešto kraće. Ovakva dinamika prometa je i logična ako znamo da su tijekom prošle godine globalna putovanja i dalje bila najintenzivnija u glavnim ljetnim mjesecima, dok je ovo prva godina nakon pandemije u kojoj ne postoje restrikcije i ograničenja u putovanjima te prva godina u kojoj se u potpunosti vratila sva naša konkurencija. Kada na sve to dodamo poprilično loše vremenske uvjete i poplave koje su nas ove godine zadesile u čak dva navrata, možemo zaključiti kako je Sveti Martin na Muri unatoč svim okolnostima ostvario odličan turistički rezultat, kojeg ćemo dodatno učvrstiti u nadolazećem razdoblju posezone za koju su promotivne aktivnosti u tijeku i za koju imamo jako dobre najave.

Veseli nas što se i kroz ljetno razdoblje nastavio pozitivan trend turističkih rezultata. Nakon najbolje predsezone u povijesti hrvatskog turizma, s velikim optimizmom ulazimo i u razdoblje posezone, za koju su najave izvrsne, pogotovo za selektivne oblike turizma poput kongresnog turizma u Termama Sveti Martin. Gotovo sve okolne destinacije bilježe i bolje rezultate nego 2019. i 2022. godine, što je važno, jer ukazuje na činjenicu da uistinu imamo potencijala za razvoj turizma na kontinentu. Ovi rezultati potvrda su da je moguće postići regionalno uravnoteženiji i cjelogodišnji turizam, što je jedan od preduvjeta kako bi hrvatski turizam ostao konkurentan i u budućnosti. Upravo zato moramo nastaviti raditi na kvaliteti i fokusirati se na cjelogodišnju ponudu oplemenjenu aktivnostima održivog razvoja turizma destinacije Sveti Martin na Muri te poboljšanju kvalitete i uvjeta boravka turista kao i suživot sa lokalnom zajednicom jer samo sinergijom javnih ustanova, lokalnog stanovništva, Udruga, sportskih klubova, turističko-ugostiteljskih djelatnika možemo doprinjeti tome da Sveti Martin na Muri zaista bude destinacija aktivnog odmora i kvalitetnog življenja.

Ovim putem u ime Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri zahvaljujem Općini Sveti Martin na Muri, Udrugama i sportskim klubovima sa područja općine, Termama Sveti Martin, ugostiteljskim objektima Mlinarska i Skelarska kuća, Turističkom vlaku Sveti Martin na Muri, kao i svim ostalim dionicima koji kreiraju turističku ponudu naše Općine na kvalitetnoj i odlično odrađenoj sezoni kao i suradnji svih ovih godina – istaknuo je direktor TZ Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja