ODLIČNI REZULTATI TURISTIČKOG PROMETA U DESTINACIJI SVETI MARTIN NA MURI
12. rujna 2023.
Bliži nam se Martinje
21. rujna 2023.

Centar za posjetitelje Žabnik ulazi u program certificiranja za Good Travel

Međimurje je ove godine dobilo prestižni certifikat Green Destinations koji nas sve obvezuje na promišljeno i odgovorno ponašanje prema prirodi i okolišu. Green Destinations je organizacija osnovana 2014. godine s ciljem pružanja platforme za certificiranje i promicanje „zelenih“ turističkih odredišta na svjetskoj razini.
Do danas je prepoznata kao jedna od vodećih organizacija u promoviranju održivosti u turizmu, a pod „zelenim“ odredištima organizacija smatra turistička odredišta koja su postigla visok stupanj održivosti prema 80-ak kriterija Globalnog vijeća za održivi turizam koje je odobrilo dodjelu certifikata „Green Destination Standard“ za unapređivanje održivih politika i održivo upravljanje odredištima.

 

Certifikat posjeduje oko 200 destinacija diljem svijeta, a Green Destinations Standard krajnja je razina globalnog priznanja za kvalitetu destinacije i održivo upravljanje destinacijom.

 

Međimurje je prva regija u Hrvatskoj, a četvrta u svijetu kojoj je uspjelo dobiti ovaj prestižni certifikat.

 

 

 A kako bismo pokazali da i Centar za posjetitelje Žabnik djeluje zeleno, Centar ulazi u proces certificiranja za certifikat Good Travel Seal.

To je program koji nudi različite alate za procjenu, potporu i certificiranje održivosti poslovanja u turističkom sektoru. Sve vrste poduzeća u turističkom opskrbnom lancu se mogu uključiti, uključujući hotele, privatni smještaj, restorane, turističke vodiče, lokalne DMO-e, itd. Tvrtke koje sudjeluju u programu promoviraju se na platformi održivog putovanja Good Travel Guide odgovornim putnicima koji traže zeleni, odgovorni odmor, a to je ono što mi dobivamo uključenjem u ovaj program. Osim toga, time smo obvezni postati još odgovorniji, zeleniji u svom poslovanju, kako bismo podigli standarde kada se govori o zaštiti okoliša, a uključenjem dobivamo i veću vidljivost i prepoznatljivost na tržištu.

Trenutačno smo u fazi ispunjavanja, odnosno unosa svih podataka koje nas traže, kao npr. dokaz legitimnosti rada, dokaz da se ne diskriminira prilikom zapošljavanja, dokaz da podupiremo lokalnu kulturu i baštinu, dokaz da ne štetimo prirodi, da radimo na očuvanju prirode, kulture i baštine.

Nakon toga dolazi do procjene od strane stručnjaka iz programa, nakon čega ukoliko ispunimo više od 70% usklađenosti s traženim, dolazi netko od stručnjaka na lokaciju kako bi i sama provjerila ono što smo unijeli u sustav. I na kraju se donosi odluka o certificiranju. Ne sumnjamo da ćemo uspjeti dobiti certifikat jer uvijek vodimo računa o održivosti, a otkad je Međimurje postalo Green Destinations, još više.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja