GRAHIJADA – 29.04.2023.
11. travnja 2023.
Održana najsjevernija utrka Hrvatske – Svetomartinska Mura
1. svibnja 2023.

Prvomajska grahijada u Sv. Martinu na Muri – primjer održivog razvoja turizma destinacije

U subotu, 29. travnja u Sv. Martinu na Muri na prostoru netaknute prirode uz desnu stranu rijeke Mure kod Skelarske kuće održana je prvomajska Grahijada. U organizaciji Turističke zajednice Sveti Martin na Muri u kuhanje prvomajskog graha uključile su se svetomartinske udruge sa njihovim prijateljima te simpatizerima. Grahijada se održala po drugi put i okupila je 22 ekipe.

Osim svetomartinskih udruga, sudjelovale su i ekipe iz cijelog Međimurja, sudjelovali su i razni OPG-ovi koji su izložili svoje domaće proizvode. Destinacija Sv. Martin na Muri zaista je primjer održivog razvoja turizma te svojim eno – gastronomskim turističkim događanjima uspostavlja sinergiju između lokalnih udruga, lokalnog stanovništva u kombinacija sa turistima. Svetomartinska Grahijada druga je najposjećenija eno gastronomska manifestacija, nakon Gulašijade u Sv. Martinu na Muri.

 

  • U Sv. Martinu na Muri poseban naglasak stavljamo na promociju eno gastronomije, turistička događanja te održivi razvoj turizma. Svemu tome u prilog ide suradnja sa lokalnim udrugama i lokalnim stanovništvom te u kombinaciji sa turistima koje rado ugošćujemo na našem prostoru netaknute prirode. Ono što nam je najbitnije – to je zadovoljstvo lokalnog stanovništva i kvaliteta boravka turista. Posebno nas vesele turisti koji nam se ponovno vraćaju. Prvomajska grahijada odličan je primjer suradnje naših udruga. Druženje je ono što nam nedostaje nakon onih izazovnih vremena. – rekao je David Novinščak, direktor Turističke zajednice Sv. Martin na Muri te nastavio: Posebno bih naglasio kako se u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije zalažemo oko eko certificiranja. Na dobrom smo putu da ostvarimo cilj, a to je sljubljivanje kvalitetne zdrave i ekološki proizvedene hrane s izvrsnim međimurskim vinima. – zaključio je David Novinščak.

 

Na Grahijadi su se za dobro raspoloženje pobrinuli članovi grupe New Casino. U prigodnom programu sudjelovale su i Svetomartinske mažoretkinje, grupa Firestars te ansambl Virtuozi.


 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja