Prvomajska grahijada u Sv. Martinu na Muri – primjer održivog razvoja turizma destinacije
29. travnja 2023.
[ VIDEO ] Grahijada 2023.
4. svibnja 2023.

Održana najsjevernija utrka Hrvatske – Svetomartinska Mura

U Sv. Martinu na Muri, 1. svibnja održana je najsjevernija utrka Hrvatske, 4. kros utrka „Svetomartinska Mura“, u organizaciji Općine Sveti Martin na Muri u suradnji s Atletskim klubom „Međimurje“ Čakovec te Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri. Više od 180 trkača sudjelovalo je u utrkama na 3,9 km i na 7,8 km. Glavna utrka bodovala se i za Kup Sjeverozapadne Hrvatske. Svetomartinska Mura je specifična utrka zbog toga što prolazi kroz eko-turističku poučnu pješačko-biciklističku stazu “Svetomartinska Mura” koja je uređena za šetnju, bicikliranje, ribolov i naravno za trčanje.

 

Najbolji među svim trkačima u muškoj kategoriji na 3,9 km bili su Vedran Rešetar, Aljaž Novak i Saša Horvat, a u ženskoj kategoriji Ivana Zeljko, Marina Sanjković i Josipa Brežnjak. Prvo mjesto na 7,8 km u sveukupnoj muškoj kategoriji osvojio je Simon Kuzmič, drugi je bio Darko Balić, a treći je bio Matija Kušić. Najbolja u sveukupnoj kategoriji žena na 7,8 km bila je Martina Bezek, zatim Alenka Horvat i treća Renata Kenda.

 

Prije samog početka utrke svim prisutnima riječi dobrodošlice uputio je načelnik Općine Sv. Martin na Muri, Martin Srša dok je ispred Atletskog kluba „Međimurje“ sve prisutne pozdravio Mario Sever. U programu su sudjelovale i Svetomartinske mažoretkinje pod vodstvom Stanke Kutnjak te glazbeni sastav „Virtuozi“.

 

Sve rezultate možete pogledati na www.utrka.com


 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja