David Novinščak ponovno izabran za direktora Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri
29. lipnja 2022.
Dani turizma 2022.
6. srpnja 2022.

Što nam donose Dani turizma 2022. u Sveti Martin na Muri

I ove je godine Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji s Općinom Sveti Martin na Muri, Udrugama s područja Općine i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije i HTZ-a organizator uspješne manifestacije Dani turizma 2022. Bogati program održava se od 09. srpnja sve do 27. kolovoza 2022. Pogledajte što Vam se nudi!

 

Preuzmi cjelokupni program - Dani turizma 2022.

 


Kazališni duh od samog početka

Prvi događaji kazališnog su karaktera pa će tako Dani turizma započeti predstavom „Ambulanta v Gruntovcu“ i zabavnim glazbenim nastupom imitatora Miše Kovača, sve uz pratnju članova KUD-a Gruntovec. Program će se nastaviti iz vikenda u vikend kada će na pozornicu stupiti KUD Mura sa predstavom „Kanal“, zbor HKUU Sveti Martin na Muri i na kraju glazbeni sastav Maruleki.

Osim kazališnih predstava u Turističkoj zajednici mislili su i na ljubitelje kvalitetne glazbe. Tako je za 23. srpnja planiran Koncert na rijeci Muri tradicionalnog naziva „Murska dekla“, 30. srpnja koncert tribute banda Bijelo dugme, grupe Pastiri uz predgrupu „Firestars“, a prije čega će na pozornicu stupiti Društvo žena iz KUU Gornji Kraljevec sa predstavom „Čišćeju je došel kraj“.

 

Aktivnosti neće nedostajati kroz cijelo vrijeme trajanja manifestacije, pa su ljubitelji ribolova pozvani da u Žabniku kod ŠRD Čikov u popodnevnim satima pogledaju tradicionalni Društveni kup juniora/seniora, a nekoliko vikenda nakon Selski kup.

Za šetnju po kletima rezervirajte 12.08. od 15 sati kada počinje okupljanje u voćnjaku starih sorti jabuka u Brezovcu, lokacija Kotić, u organizaciji Udruge voćara, vinogradara i povrtlara Sveti Martin na Muri.

U suradnji sa Međimurskom prirodom organizirano je i Ptičarenje na Svetomartinskoj Muri, koje će se odvijati 30. srpnja 07-09 sati.


Tradicija na prvom mjestu

Tradicija se u Svetom Martinu njeguje i čini turističku ponudu. UHVDR Sveti Martin na Muri, 5. 8. povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti  u 7,30, nakon Svete mise za domovinu i hrvatske branitelje položit će vijenac i upaliti svijeće ispred spomen ploče poginulim braniteljima, a istog dana od 13 sati biti će organizirana i biciklijada sa startom kod Doma branitelja u Svetom Martinu na Muri.

 

U subotu, 06. kolovoza tradicionalno će u Žabniku, kraj Mlinarske kuće sa svojim gostima nastupiti bariton Dominik Padarić na prekrasnom koncertu pod zvjezdanim nebom „Klasika uz Muru“ s početkom u 20 sati.

 

Središnji pak je događaj Dana turizma planiran za 14.08. od 17 sati kada će kod Skelarske kuće biti uprizoren prikaz starih običaja i zanata  uz kulturno zabavni program, nastup malih folkorašica, svetomartinskih mažoretkinja, šetnju svetomartinskih Rimljana… Ovaj važan dan za općinu počinje u 10:30 sati kada se održava sveta misa crkvi svetog Martina biskupa, a od 17:00 počinje prikaz starih običaja i zanata, sajam domaćih proizvoda i rukotvorina i uvod u Svetomartinsku noć u organizaciji NK Polet i NK Bratsvo kod Skelarske kuće gdje će biti zabava uz grupu „Rangers“

Na Veliku Gospu, nakon Svetih Misa, posjetite Aquapark Martilandia gdje će nastupati grupa „New Casino“.


Za svakog ponešto

Zaljubljenici u oldtimer vozila, pozvani su 30. srpnja kod  Skelarske kuće da dođu razgledati limene ljubimce na Međunarodnom susretu oldtimera od 12 sati.


Veseli završetak Dana turizma 2022.

Za kraj, samo veselo. Lagani početak ispraćaja ljeta biti će krajem kolovoza, a mnoge će zabaviti i tradicionalno postavljanje klopoteca kod Vinske kuće Hažić 20.08. u 17 sati ili 2. gorički trail na Klopodromu, 14.08. s početkom u 18 sati.

Dani turizma 2022. završiti će 27.08. sa velikom zabavom pod šatorom uz grupu „Zodiac“, a povodom 90. obljetnice od osnutka DVD-a Sveti Martin na Muri.


Svake godine u srpnju i kolovozuSveti Martin na Muri postaje meka dobre zabave i raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u Međimurju. Dođite u Sveti Martin na Muri na Dane turizma 2022. i dobro se zabavite!


Više informacija potražite na službenoj web stranici Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri visit.svetimartin.hr ili na Facebook stranici Visit Sveti Martin.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja