Let’s Play Camp u Termama Sveti Martin
28. lipnja 2022.
Što nam donose Dani turizma 2022. u Sveti Martin na Muri
6. srpnja 2022.

David Novinščak ponovno izabran za direktora Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri

Slijedom promjena Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a kojim su sve turističke zajednice bile primorane raspisati javni natječaj za odabir direktora/ice Turističke zajednice, dana 29. lipnja 2022. godine Vijeće Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri nakon završetka javnog natječaja održalo je svoju 3. sjednicu na kojoj je potvrđen mandat Davidu Novinščaku kao direktoru Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

 

Razvoj turizma u Svetom Martinu na Muri prioritet je koji podrazumijeva promociju turističke ponude Općine, razvoj ruralnog, edukativnog, wellness i rekreativnog turizma, poticanje suradnje i unapređenje kadrovskih potencijala u turizmu te senzibilizaciju lokalnog stanovništva na koristi koje donosi turizam.

 

Uz turizam na području Svetog Martina na Muri veže me više od 7 godina iskustva i rekao bih da je dolaskom na mjesto direktora Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri prije 2 godine, iz moje perspektive, ali i iz perspektive struke, započeo period većih izazova koji su upravo vezani uz moderno upravljanje destinacijom, a u ovom slučaju stvaranje, pozicioniranje i upravljanje ponudom Svetog Martina na Muri.

Temeljni cilj koji je Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri u 2022. godini postavila je povećanje broja dolazaka i noćenja turista kroz turističku promociju destinacije – opće oglašavanje, zatim kroz daljnji razvoj vizualnog identiteta kao preduvjeta za kvalitetnu promociju turističke ponude i proizvoda, te razvijanje i promoviranje postojećih, ali i novih turističkih proizvoda i programa. Cilj je postojećim manifestacijama s tradicijom podići kvalitetu zbog dobivanja nove turističke vrijednosti i privlačenja gostiju koji će koristiti uslugu noćenja, a turističke atrakcije i proizvode promovirati i staviti u funkciju turizma, te razvijati svijest o zdravom načinu života i aktivnom odmoru u prirodi putem biciklizma i trekkinga.

Potrebna je i jača suradnja s nositeljima ugostiteljske ponude i proizvođačima autohtonih proizvoda – udruženo oglašavanje javnog i privatnog sektora; podizanje kvalitete ugostiteljske ponude, te razvoj novih zajedničkih programa. Uređenje naselja, biciklističkih staza i šetnica u suradnji s Općinom Sveti Martin na Muri i putem ekoloških akcija je imperativ za zadovoljstvo gostiju, ali i lokalnog stanovništva, ističe novi/stari direktor Turističke zajednice, David Novinščak.

 

U Općini Sveti Martin na Muri turizam je djelatnost koja uz prirodni potencijal i geografski položaj predstavlja veliki potencijal za razvoj turističkog sektora i stvaranje kvalitetnih radnih mjesta, posebno u segmentu izletničkog turizma, aktivnog turizma i turizma događaja (sportski događaji, festivali), te najbitnijeg healthness turizma kojemu su predvodnici upravo Terme Sveti Martin. U tom području je potrebna sinergija i intervencija TZO Sveti Martin na Muri i Općine s ciljem razvoja i stvaranja brenda, te povećanja još veće prepoznatljivosti Općine kao turističke destinacije.

 

Turizam je najpromjenjivija i najdinamičnija industrija ovoga stoljeća uz IT tehnologije. Način na koji ste radili turizam i pristupali gostima prije 5, 10 ili 15 godina se značajno promijenio i morate pratiti moderne trendove, ulagati u obrazovanje u turizmu, interpretaciju baštine, doživljaj i priču, kao i turističku infrastrukturu. Ne možemo više stvari raditi na isti način; moramo ih promijeniti, a to vrlo često zna izazivati otpor i bojazan. Činjenica je da je puno teže “raditi turizam” na kontinentu nego na moru i da jedino kvalitetne ideje i dobro upravljanje može rezultirati uspješnom turističkom pričom. Nemojte se bojati, iskoristite svoje potencijale, a ako trebate pomoć, ako imate ideju, dođite kod nas u Turistički ured, a mi ćemo vam rado pokušati pomoći i ono što mogu obećati, da ćemo na svaku konstruktivnu ideju odgovoriti i pokušati je realizirati.

Očito je da turizam u Svetom Martinu i cijelom kraju poprima novu vizuru, a nove ideje trebale bi privući i nove posjetitelje. Tema i destinacija, kao i sadržaja, ima dovoljno. Sad samo treba to iskoristiti, naglasio je Novinščak.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja