Uspješno održan Svjetski dan turizma u Svetom Martinu na Muri
28. rujna 2020.
[ VIDEO ] Kuhinja Babe Eve – Sveti Martin na Muri
27. listopada 2020.

Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri organizirala je edukaciju za privatne iznajmljivače sa područja općine Sveti Martin na Muri

Glavni dio turističke sezone je iza nas i početak listopada je idealno vrijeme za njezin rezime. Iako je prije pojave koronavirusa sve ukazivalo da će 2020. biti rekordna godina, nažalost globalna pandemija natjerala nas je da 55% prošlogodišnjih turističkih brojki smatramo iznimnim uspjehom.

Najveći porast ovogodišnjih noćenja ostvaren je u privatnom smještaju čime su privatni iznajmljivači još jednom pokazali da su okosnica hrvatskog turizma, govori nam direktor Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

Kako bi što spremniji dočekali sljedeću turističku sezonu, već sada treba započeti sa svim pripremama! Od unapređenja i poboljšanja kvalitete usluge (npr. osvježiti zidove novom bojom, zamijeniti stari namještaj, opremiti smještaj novim kućanskim aparatima, osigurati brzi i pouzdani internet…) do što bolje i kvalitetnije online prezentacija (npr. ažurirati oglas na web portalima, izraditi vlastitu web stranicu, izraditi nove i kvalitetnije fotografije, iskoristiti Google-ove besplatne alate kao što je Google MyBusiness…).

Ovim putem pozvali smo sve zainteresirane, postojeće i buduće, privatne iznajmljivače s područja Općine Sveti Martin na Muri na edukaciju “OSNOVE IZNAJMLJIVANJA U OBITELJSKOM SMJEŠTAJU” koja se održala 08. listopada 2020. godine (četvrtak) u 17:30 sati u KONGRESNOJ DVORANI kod ureda Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, na adresi Trg Svetog Martina 7, 40313 Sveti Martin na Muri.

Na početku edukacije, obratio se direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Igor Nekić koji je u kratkim crtama analizirao turističku godinu 2020., dao predviđanja za 2021. te opisao planove za naredno razdoblje i politiku cijena LifeClass Termi Sveti Martin.

Sudionici edukacije dobili su osnovna znanja koja su potrebna da bi postali uspješniji iznajmljivači i kvalitetnije se pripremili za početak svoje iznajmljivačke priče. Detektirali smo probleme s kojima se iznajmljivači susreću u svakodnevnom poslovanju i na osnovu njihovih potreba usmjerili se na bitne teme koje će opširnije biti pokrivene kroz buduće edukacije.

Edukaciju je održala Nikolina Novinić vlasnica Kuće za odmor Međimurski ceker, nagrađene s Booking Guest Review Award sa maksimalnom ocjenom 10 od 10, četiri godine zaredom, a ona je proglašena „Man – key to success“ najboljim privatnim iznajmljivačem 2017. godine. Dobitnica je priznanja za osobit doprinos u razvoju i promociji općine Sveti Martin na Muri gdje se Međimurski ceker nalazi. Vlasnica je tvrtke Destinova koja se bavi savjetovanjem i edukacijama privatnih iznajmljivača. Svoja znanja temelji na dugogodišnjem iskustvu u turizmu, a kroz rad s klijentima komunicira sve ono što bi primijenila i na vlastito poslovanje. Vjeruje kako Međimurje ima veliki potencijal postati uspješna turistička destinacija i vrlo je ustrajna raditi na educiranju i povezivanju lokalne zajednice te povećanju kvalitete smještajnih objekata.

SADRŽAJ RADIONICE:

1. Prava i obaveze privatnih iznajmljivača (porez na iznajmljivanje, plaćanje turističke pristojbe i turističke članarine, porez na iznajmljivanje preko Bookinga, pisanje računa, popunjavanje knjige prometa, E-visitor, osiguranje gostiju i objekta, isticanje cjenika, knjige za podnošenje prigovora i kućnog reda )
2. Trendovi u turizmu (storytelling, suradnja među dionicima u destinaciji, pet friendly smještajni objekti, održivi turizam )
3. Osnove digitalnog marketinga u turizmu i komunikacija s gostima (vodič za oglašavanje i brandiranje smještajnih objekata, uloga fotografije kod oglašavanja )


 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja