SVJETSKI DAN TURIZMA U SVETOM MARTINU NA MURI
22. rujna 2020.
Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri organizirala je edukaciju za privatne iznajmljivače sa područja općine Sveti Martin na Muri
9. listopada 2020.

Uspješno održan Svjetski dan turizma u Svetom Martinu na Muri

ZNAČAJ TURIZMA U SVETOM MARTINU NA MURI
U našem kraju turizam je jedna od značajnijih gospodarskih grana koja ima veliki utjecaj na život lokalnog stanovništva. Iako su prevladavajući motiv dolaska u Sveti Martin na Muri i dalje LifeClass Terme Sveti Martin, posljednjih godina u Svetom Martinu na Muri pokrenut je čitav niz razvojnih programa kojima se bitno obogatila i podigla kvaliteta ponude, potaknuo razvoj cjelogodišnjeg turizma i potaknulo podizanje kvalitete, uz održivi i odgovoran razvoj turizma Svetog Martina na Muri koji udovoljava potrebama turista i domaćeg stanovništva, istodobno održavajući resurse za budući razvoj.
Budući da se u nedjelju 27. rujna obilježava Svjetski dan turizma, odlučili smo pozvati sve ponuditelje turističkih i s turizmom povezanih usluga koji djeluju na području Svetog Martina na Muri da se uključe kako bi našu turističku ponudu na jedan dan učinili dostupnijom svim građanima i posjetiteljima.
Na sljedećem LINKU možete vidjeti subjekte koji su bili uključeni u događaj.

Svake godine se 27. rujna pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day). Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu.

Turizam i ruralni razvoj obilježili su ovogodišnji Svjetski dan turizma kako bi se istaknuo stvarni utjecaj i mogući potencijal turizma na održivi razvoj destinacija i gospodarstva.

Svim turističkim djelatnicima i turistima čestitamo Svjetski dan turizma. Hrvatska po svojim bogatstvima, posebnosti i raznolikosti nezaobilazna je destinacija za sve koji „pune baterije“ prirodom. Zaštićena prirodna baština je pokretač održivog razvoja turizma i održivog ruralnog razvoja. Zaštitom baštine čuvamo i prepoznatljive mirise, boje, zvukove i okuse svih turističkih destinacija. Kvalitetni turistički proizvodi u ruralnim područjima poticaj su za rast poljoprivredne proizvodnje koja prati pojačanu potražnju za domaćim proizvodima. Samo uz kontinuiran trud i entuzijazam možemo Hrvatsku činiti uspješnom destinacijom, stoga Ministarstvo turizma i sporta nastavlja pružati podršku ljudima i krajevima koji žive od turizma, posebno u ruralnom prostoru i posebno u ovim izazovnim vremenima. Hrvatski turizam budućnosti je onaj u kojem se sve hrvatske destinacije razvijaju ravnomjernije, održivije i još uspješnije.“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Važno je naglasiti kako ove godine, po prvi puta u 40-godišnjoj povijesti Svjetskog dana turizma, službenu proslavu neće ugostiti jedna država članica UNWTO-a. Umjesto toga, nacije iz bloka Mercosur (Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj, uz pridruživanje Čilea sa statusom promatrača) preuzet će ulogu zajedničkog domaćina. Ovaj sporazum o zajedničkom domaćinstvu prikazuje duh međunarodne solidarnosti koja se provlači kroz turizam i koju je UNWTO prepoznao kao ključnu za daljnji oporavak. Na žalost, zbog epidemioloških razloga, službena će se proslava održati virtualno.

Unatoč vrlo izazovnoj i neizvjesnoj godini obilježili smo naš dan i usmjerili svoje aktivnosti na bolje sutra.

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja