Održana najsjevernija utrka Hrvatske – Svetomartinska Mura
1. svibnja 2023.
Održana 14. Dječja smotra međimurskih popevki
8. svibnja 2023.

U subotu, 29. travnja u Sv. Martinu na Muri na prostoru netaknute prirode uz desnu stranu rijeke Mure kod Skelarske kuće održana je prvomajska Grahijada. U organizaciji Turističke zajednice Sveti Martin na Muri u kuhanje prvomajskog graha uključile su se svetomartinske udruge sa njihovim prijateljima te simpatizerima.

Grahijada se održala po drugi put i okupila je 22 ekipe. Osim svetomartinskih udruga, sudjelovale su i ekipe iz cijelog Međimurja, sudjelovali su i razni OPG-ovi koji su izložili svoje domaće proizvode. Destinacija Sv. Martin na Muri zaista je primjer održivog razvoja turizma te svojim eno – gastronomskim turističkim događanjima uspostavlja sinergiju između lokalnih udruga, lokalnog stanovništva u kombinacija sa turistima. Svetomartinska Grahijada druga je najposjećenija eno gastronomska manifestacija, nakon Gulašijade u Sv. Martinu na Muri.

 

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja