Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri poziva Vas na zabavni vikend u Termama Sveti Martin
22. siječnja 2022.
Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri poziva vas na veliki koncert za kraj siječnja i zimske čarolije u Termama Sveti Martin.
27. siječnja 2022.

“TRSEK MOJ, ZBUDI SE, DOSTA SI SPAL, DUGO NA TEBI SNEGEK JE STAL”

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.
Župni vinograd na Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegovog „krštenja“, a uz to su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.
Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera, neće se održati u tradicionalnom obliku, no stavljamo ovdje podsjetnik kako bi to izgledalo da je situacija povoljnija. Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu.
Uživajte u fotogaleriji, a mi vas potičemo na šetnje našim dragim bregima gdje ćete zasigurno naići na vrijedne vlasnike gorica ili bar brajdi koje se polako bude. Čaša vina će vam se zasigurno naći u ruci. 
Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja