Sveti Martin na Muri postaje prva destinacija u kojoj svi turističko ugostiteljski objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja virusa COVID-19 i nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.
3. ožujka 2021.
DAVID NOVINŠČAK, SVETI MARTIN NA MURI: ZA USPJEH U TURIZMU VAŽNA SINERGIJA I SURADNJA CIJELE ZAJEDNICE
17. ožujka 2021.

Sveti Martin na Muri postaje PRVA destinacija u kojoj svi turistički objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja virusa COVID-19 i nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

U srijedu 10. ožujka u Termama Sveti Martin održana je dodjela sigurnosnih oznaka koje se odnose na kampanju Ministarstva turizma i sporta „Safe stay in Croatia“ koju zajednički provode Turistička zajednica Općine Sveti Martin i generator turizma u tom kraju Terme Sveti Martin.

Na dodjeli sigurnosnih oznaka bili su prisutni predstavnici privatnih iznajmljivača i ostalih sa turizmom povezanih subjekata, a predstavljen je protokol i epidemiološke mjere koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kratko predavanje o protokolu zaprimanja i smjernicama za pridržavanje protokola i epidemioloških mjera održao je direktor TZO Sveti Martin na Muri, David Novinščak, do su na primjeru vlastitog poslovanja i same prilagodbe na novonastalu situaciju vezanu uz pandemiju virusa govorili: generalni direktor „Prvog Healtness resorta u Europi“, Termi Sveti Martin, gospodin Igor Nekić; vlasnica Kuće za odmor Međimurski ceker i tvrtke Destinova, gospođa Nikolina Novinić i predstavnica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva hažić, ujedno i dobitnica prestižne nagdrade „Čovjek ključ uspjeha za najdjelatnika u turizmu“, gospođa Tatjana Hažić koja je ujedno i predstavila novi turistički objekt na području Svetog Martina na Muri, konkretno Vinski kamp Hažić koji će biti prvi kamp u Hrvatskoj održiv sam po sebi.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacije, objekata, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Također, vidljivo istaknuta oznaka „Stay safe in Croatia“ pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Propisanim protokolima obuhvaćeni su svi smještajni objekti u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost ili pružaju turističke usluge i sve ugostiteljski objekti na području destinacije Sveti Martin na Muri.

Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja