Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri u suradnji sa OŠ Sveti Martin na Muri izradila FAŠNIČKI SPOMENAR 2021.
17. veljače 2021.
Sveti Martin na Muri postaje PRVA destinacija u kojoj svi turistički objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja virusa COVID-19 i nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.
11. ožujka 2021.

Sveti Martin na Muri postaje prva destinacija u kojoj svi turističko ugostiteljski objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja virusa COVID-19 i nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Nastavkom na kampanju Ministarstva turizma i sporta „Safe stay in Croatia“ i u suradnji Turističke zajednice Općine Sveti Martin i generatora turizma u tom kraju Termama Sveti Martin, organiziran je edukativni sastanak na kojem će biti predstavljen protokol i epidemiološke mjere koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i na kojem će biti predstavljen detaljan i precizan protokol zaprimanja predmetne oznake sigurnosti i sama podjela oznaka sigurnosti svim uključenim subjektima.

Sastanak će se održati sukladno epidemiološkim mjerama i uputama u Kongresnoj dvorani Hotela Terme Sveti Martin, 10. ožujka 2021. godine u dva termina: 18:00h i 19:00h.

(Sudjelovanje je potrebno prethodno najaviti uredu Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri).

Kratko predavanje o protokolu zaprimanja i smjernicama za pridržavanje protokola i epidemioloških mjera održati će direktor TZO Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

Na primjeru poslovanja u „Prvom healthness resortu u Europi“ Termama Sveti Martin i samoj primjeni oznaka sigurnosti govoriti će generalni direktor, gospodin Igor Nekić.

Na primjeru poslovanja „Kuće za odmor Međimurski ceker“ govoriti će gospođa Nikolina Novinić koja je ujedno i vlasnica tvrtke Destinova, koja se bavi edukacijom i savjetovanjem privatnih iznajmljivača.

Na primjeru poslovanja na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Hažić, govoriti će gospođa Tatjana Hažić, između ostalog i dobitnica prestižne nagrade „Čovjek ključ uspjeha za djelatnika u turizmu 2015. godine“

Kroz projekt „Safe stay in Croatia“ osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz turističkog sektora, a koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Također, vidljivo istaknuta oznaka „Stay safe in Croatia“ pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tijekom priprema za ovu turističku godinu, u kojoj nas nažalost i dalje prati pandemija, potrebno je upravo sigurnost i zdravlje naših sugrađana i gostiju staviti na prvo mjesto. Riječ je o projektu u kojem su Ministarstvu turizma i sporta podršku pružila vodeća turistička i strukovna udruženja okupljena u Savjet za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude. Propisanim protokolima obuhvatiti ćemo sve smještajne objekte u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost ili pružaju turističke usluge i sve ugostiteljske objekte na području destinacije Sveti Martin na Muri.

Vrlo važno za naglasiti je da će korisnici putem obrasca na web stranici www.safestayincroatia.hr imati mogućnost i ostaviti svoje dojmove što je važna povratna informacija koju ćemo moći iskoristiti u daljnju svrhu nadogradnje.

Imperativ je da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se destinacija Sveti Martin na Muri prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da oznake i kao sve druge prateće video i foto materijale, pružatelji usluga upotrebljavaju preko svojih društvenih kanala i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima.

Video materijali prezentiraju sigurnosne protokole koji poštuju smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, a odnose se na sve kategorije u turizmu.

Više informacija o nacionalnoj oznaci sigurnosti – Safe stay in Croatia saznajte na web stranici www.safestayincroatia.hr.


Događanja
gdpr-image
Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja